7 VPRAŠANJ, KI JIH MORATE ZASTAVITI RAČUNOVODJI PRED IZBIRO

 

1. S kakšnimi strankami že delate?  => POZNAVANJE DEJAVNOSTI!

 
Pomembno je, da računovodja pozna vašo dejavnost - branžo, saj so pravila precej specifična. Ena od pomembnih informacij je, ali računovodja že posluje s kakšnim podjetjem, ki izvaja podobno dejavnost.
 
 

 

2. Ste striktni/prilagodljivi?  => ODPRTI ZA REŠITVE!

Pomembno je torej, da se pozanimate, če računovodski servis poleg klasičnih računovodskih storitev nudi tudi različna svetovanja. Denimo davčno svetovanje in finančno svetovanje, pomoč pri iskanju nepovratnih oziroma ugodnih povratnih sredstev, komunikacijo z bankami in drugimi finančnimi inštitucijam.
 

 

3. Cene storitev?  => POŠTENA CENA!

 
Svetujemo vam, da vaša izbira računovodskega servisa ne temelji le na ugodni ceni. Rek »Za malo denarja, malo muzike.« pri računovodskih storitvah še kako drži. 
 

 

 

4. Kako pogosto bomo pregledali davke?  => DOSEGLJIVI IN AŽURNI!

 
 
Hitro se lahko zgodi, da neusklajen poslovni dogodek ali zamolčana informacija spremeni pravilnost poslovnih izkazov. S tem nastanejo tveganja za visoke kazni, trpi pa tudi ugled podjetja. P.S.:Ali ste vedeli, da so kazni tudi davčno nepriznan odhodek (vam ne zniža davka od dobička)?
 
 
 
 
 
 
 

5. Pridem jaz do vas ali vi do mene?  => DIGITALIZACIJA POSLOVANJA!

 
 
Zaradi spleta in razvoja informacijske tehnologije je danes postalo nepomembno kje se računovodja fizično nahaja, saj večina komunikacije poteka preko pametnih telefonov in spleta. 
 
 

 

6. Kaj lahko od vas pričakujem?   => REFERENCE IN IZKUŠNJE!

 
 
Potrebno je najti računovodski servis z dolgoletnimi izkušnjami in močnimi referencami. Predajo vašega podjetja v roke računovodje morate gledati, kot da svojega otroka predate v varstvo najboljši vzgojiteljici.

 

 

7. Skriti stroški?  => BREZ SKRITIH STROŠKOV!

 
Ali ste že imeli situacijo, ko ste šli k frizerju na striženje, ki po ceniku stane 15€, končni račun pa je znašal 35€ za “dodatne storitve”? Pogosto se ista zgodba dogaja pri računovodskih servisih. Ponudba se lahko zdi poceni, na koncu pa dobimo izstavljen račun za vsako najmanjšo dodatno storitev.