fbpx

7 VPRAŠANJ, KI JIH MORATE ZASTAVITI RAČUNOVODJI PRED IZBIRO

EKSKLUZIVNO - kaj vse moram vprašati računovodjo, da se bom res prepričal/-a, da bomo dobro sodelovali. Odgovore najdeš v članku. 

 

 

 

1. S kakšnimi strankami že delate?  => POZNAVANJE DEJAVNOSTI!

 
Pomembno je, da računovodja pozna vašo dejavnost - branžo, saj so pravila precej specifična. Ena od pomembnih informacij je, ali računovodja že posluje s kakšnim podjetjem, ki izvaja podobno dejavnost.
 
 

 

 

2. Ste striktni/prilagodljivi?  => ODPRTI ZA REŠITVE!

Pomembno je torej, da se pozanimate, če računovodski servis poleg klasičnih računovodskih storitev nudi tudi različna svetovanja. Denimo davčno svetovanje in finančno svetovanje, pomoč pri iskanju nepovratnih oziroma ugodnih povratnih sredstev, komunikacijo z bankami in drugimi finančnimi inštitucijam.
 

 

3. Cene storitev?  => POŠTENA CENA!

 
Svetujemo vam, da vaša izbira računovodskega servisa ne temelji le na ugodni ceni. Rek »Za malo denarja, malo muzike.« pri računovodskih storitvah še kako drži. 
 

 

 

4. Kako pogosto bomo pregledali davke?  => DOSEGLJIVI IN AŽURNI!

 
 
Hitro se lahko zgodi, da neusklajen poslovni dogodek ali zamolčana informacija spremeni pravilnost poslovnih izkazov. S tem nastanejo tveganja za visoke kazni, trpi pa tudi ugled podjetja. P.S.:Ali ste vedeli, da so kazni tudi davčno nepriznan odhodek (vam ne zniža davka od dobička)?
 
 
 
 
 
 
 

5. Pridem jaz do vas ali vi do mene?  => DIGITALIZACIJA POSLOVANJA!

 
 
Zaradi spleta in razvoja informacijske tehnologije je danes postalo nepomembno kje se računovodja fizično nahaja, saj večina komunikacije poteka preko pametnih telefonov in spleta. 
 
 

 

6. Kaj lahko od vas pričakujem?   => REFERENCE IN IZKUŠNJE!

 
 
Potrebno je najti računovodski servis z dolgoletnimi izkušnjami in močnimi referencami. Predajo vašega podjetja v roke računovodje morate gledati, kot da svojega otroka predate v varstvo najboljši vzgojiteljici.

 

 

7. Skriti stroški?  => BREZ SKRITIH STROŠKOV!

 
Ali ste že imeli situacijo, ko ste šli k frizerju na striženje, ki po ceniku stane 15€, končni račun pa je znašal 35€ za “dodatne storitve”? Pogosto se ista zgodba dogaja pri računovodskih servisih. Ponudba se lahko zdi poceni, na koncu pa dobimo izstavljen račun za vsako najmanjšo dodatno storitev.
 
 
 

 

 

Avtor: Robert Dvoršek
 

O avtorju:

Robert Dvoršek je podjetnik, računovodja, podjetniški in finančni svetovalec. Je lastnik in direktor uspešnega podjetja Agencija Znajdi se d.o.o., ustanovitelj in direktor Zavoda Znajdi se, samostojni podjetnik, predsednik več društev in združenj. V poslovnem svetu ima obilo izkušenj - 15 let dela v računovodstvu, 13 let vodenja samostojnega računovodskega servisa, vrsto let pa se ukvarja z davčnim in finančnim svetovanjem. S podjetništvom in lastno poslovno kariero je pričel leta 2007 z ustanovitvijo zasebnega zavoda, nadaljeval z razvojem računovodskega servisa kot samostojni podjetnik, kasneje pa kot d.o.o.. Pred vstopom v poslovni svet je že več kot 10 let aktivno deloval v vodstvih različnih organizacij, društev in klubov. Poleg univerzitetne izobrazbe ima opravljena različna neformalna izobraževanja in za seboj vodenje več kot 100 projektov. Vse svoje izkušnje in znanja je združil v svoji prvi knjigi (Z)najdi se v podjetništvu. 
 
Vir slike iz naslovnice: Photo edited by Canva 
Vir fotografij v beseedilu: Unsplash