fbpx

NOV ZAČETEK IN NOVOLETNE ZAOBLJUBE - Imaš idejo? Kako do kupcev?

Nadaljujemo v sklopu teme meseca januarja - Nov začetek in novoletne zaobljube. Tokrat o razvijanju posla, temelji na ideji bodisi produkta bodisi storitve ali trgovanja. Preden se začne oblikovati poslovni načrt ali koncept je vsekakor potrebno razmisliti že o sami ideji. In kako pristopiti do kupcev? Več v članku samem. 

 

 

V sklopu ZNAJDI SE akademije vam, kot že omenjeno, vsak mesec predstavimo Temo meseca. Gre za nabor člankov, analiz in predstavitev, ki podrobneje predstavijo temo. Meseca januarja bomo govorili o Novem začetku in novoletnih zaobljubah. In ne, to ni še ena spletna stran, kjer vas bomo spodbujali, da uresničite vse zaobljube, temveč jo sprejmite kot prakso in izkušnjo, katero prehodijo vsi podjetniki.

Pri začetku poslovanja, ko začnemo govoriti o prodaji, se je potrebno zavedati, da se nikoli ne prodajajo proizvodi, storitve ali blago. Prodajajo se namreč rešitve potreb, po katerih povprašujejo kupci. Zato je zelo pomembno, da lastne potencialne kupce temeljito preučimo. Na tej točki vam priporočamo, da si preberite članek Pasti začetkov poslovanja.

Za vas imamo izzivKako dobro poznate svoje stranke?

Opravite brainstorming (viharjenje možganov) in se prepustite svojim mislim, domišljiji, kritiki. Zamislite si najslabšo stranko in najboljšo. Kakšna je razlika med njima? Katere so skupne točke?

Potrebujete več ZNANJAINFORMACIJODGOVOROV?

PRIJAVITE SE NA ČAKALNO LISTO

Izpolnite obrazec in obvestili vas bomo TAKOJ, ko bodo razpisane izobraževalne vsebine NA TEMATIKO tega članka.
Image

Kontaktni podatki

Pri ponudbi je pomemben odgovor – za koga je primerno. Nima smisla pričakovati, da bodo vsi kupili recimo vaš proizvod. Ko opredelimo komu je namenjeno, to še vedno ne pomeni, da bodo vsi potencialni kupci res kupili proizvod. Slednji naj bo nekaj zanimivega, privlačnega in zaželenega.  Zakaj naj bo kupcem mar za vašo ponudbo. Proces pri kupcih je veliko bolj kompleksen, kot se zdi na prvi pogled. Če ste uspeli razjasniti nekaj osnovnih pojmov glede tega, kaj kupci želijo in kako jim zadevo predstaviti, ste korak bližje uspešnemu poslu.

 

 

Omenjeno temo si lahko preberete v knjigi (Z)NAJDI SE V PODJETNIŠTVU. Na povezavi, vam ponujamo dve poglavji BREZPLAČNO

 

Več sledi v nadaljevanju.

 

Avtor: Robert Dvoršek

O avtorju:

Robert Dvoršek je podjetnik, računovodja, podjetniški in finančni svetovalec. Je lastnik in direktor uspešnega podjetja Agencija Znajdi se d.o.o., ustanovitelj in direktor Zavoda Znajdi se, samostojni podjetnik, predsednik več društev in združenj. V poslovnem svetu ima obilo izkušenj - 15 let dela v računovodstvu, 13 let vodenja samostojnega računovodskega servisa, vrsto let pa se ukvarja z davčnim in finančnim svetovanjem. S podjetništvom in lastno poslovno kariero je pričel leta 2007 z ustanovitvijo zasebnega zavoda, nadaljeval z razvojem računovodskega servisa kot samostojni podjetnik, kasneje pa kot d.o.o.. Pred vstopom v poslovni svet je že več kot 10 let aktivno deloval v vodstvih različnih organizacij, društev in klubov. Poleg univerzitetne izobrazbe ima opravljena različna neformalna izobraževanja in za seboj vodenje več kot 100 projektov. Decembra 2020 je izdal svojo prvo knjigo (Z)najdi se v podjetništvu, prvi interaktivni priročnik za podjetnike v Sloveniji. 
 
Vir slike iz naslovnice: Photo by UNSPLASH
Tags :