fbpx

Ukrepi PKP7 in PKP8

Osmi protikoronsi zakon prinaša vnovične ukrepe za omilitev posledic v gospodarstvu in s tem ohranjanjem delovnih mest. Med prejemnike solidarnostnega dodatka pa je vključenih nekaj novih kategorij. 
 
 
 

 

 

Iz zadnjih dveh paketov zakonov smo izluščili najpomembnejše točke  - seveda z vidika podjetnikov in zaposlenih. Bodite pozorni na roke za oddajo vlog

Povračilo dela minimalne plače v obliki mesečne subvencije v višini 50 eur –na podlagi 29. člena PKPZDUOP je delodajalec za vsakega delavca, katerega plača za polni delovni čas ne presega zneska, določenega v skladu z Zakonom o minimalni plači. Subvencija delodajalcu pripada za delo opravljeno od 1.1 do 30.6.2021. Rok za oddajo je 30.6.2021.

Krizni dodatek (odprava neenakosti) –PKP8 določa, da so do kriznega dodatka upravičeni tudi vsi tisti delavci, katerih plača za november 2020 ni presegla dvakratnika minimalne plače (1.881,16 eur) v znesku 200 eur. Ne velja za tiste delodajalce, ki so krizni dodatek že izplačali pri izplačilu plače za mesec december 2020.

Čakanje na delo se podaljšuje do 30.4.2021 z možnostjo 2x podaljšanja po en mesec.

Kritje fiksnih stroškov za obdobje januar do marec 2021. Rok za oddajo je 31.3.2021.

Za ostale posebnosti, izjeme, izplačila solidarnostih dodatkov in drugo najdete na povezavi

 

 

Avtor: Robert Dvoršek

O avtorju:

Robert Dvoršek je podjetnik, računovodja, podjetniški in finančni svetovalec. Je lastnik in direktor uspešnega podjetja Agencija Znajdi se d.o.o., ustanovitelj in direktor Zavoda Znajdi se, samostojni podjetnik, predsednik več društev in združenj. V poslovnem svetu ima obilo izkušenj - 15 let dela v računovodstvu, 13 let vodenja samostojnega računovodskega servisa, vrsto let pa se ukvarja z davčnim in finančnim svetovanjem. S podjetništvom in lastno poslovno kariero je pričel leta 2007 z ustanovitvijo zasebnega zavoda, nadaljeval z razvojem računovodskega servisa kot samostojni podjetnik, kasneje pa kot d.o.o.. Pred vstopom v poslovni svet je že več kot 10 let aktivno deloval v vodstvih različnih organizacij, društev in klubov. Poleg univerzitetne izobrazbe ima opravljena različna neformalna izobraževanja in za seboj vodenje več kot 100 projektov. Vse svoje izkušnje in znanja je združil v svoji prvi knjigi (Z)najdi se v podjetništvu. 
 
Vir slike iz naslovnice: Photo by Znajdi se akademija 
Tags :