fbpx

Pravi posel - NI DOVOLJ SAMO IDEJA

TEMA MESECA MARCA: Kako do prave poslovne ideje in kupcev smo že pisali. Tokrat bomo stopili korak naprej in se vprašali - kako daljše obdobje furati uspešen posel. Je to res odvisno samo od dobre poslovne ideje?
 
 

O tem, zakaj se sploh lotiti podjetništva in dobrih poslovnih idejah smo že pisali tukaj. Tokrat gremo korak naprej - kako to izvesti in kako se na začetku lahko srečaš s številnimi izzivi. 

Sledijo dileme tako v odnosih s poslovnimi partnerji kot z zaposlenimi, kako primerno organizirati poslovna področja. Med poslovanjem se prav tako pojavlja veliko izzivov, preprek, napak in tudi »drage šole«. V končni fazi pa se pokaže, kako je kljub vsemu mogoče uspeti in nekega dne tudi žeti sadove svojega truda.  
 
Pri tem, ko se odločaš za podjetniško pot, se je potrebno zavedati, da se ne bo vse zgodilo naenkrat. Vizija posla je nekaj, vendar je realnost oziroma pot do te vizije po navadi precej drugačna, kot si prvotno zamišljamo. Težava je v tem, da še ne veš, česa vse še ne veš.
 
Na poslovni poti se ogromno naučiš, vidiš, kaj deluje in kaj ne. In to v resnici na več različnih področjih. Največkrat je namreč podjetnik v svojem podjetju precej časa »deklica za vse«. Torej bodo tvoje naloge in delo vključevali najbolj zahtevna opravila, med drugim strateško načrtovanje, strokovno proučevanje in prijavljanje na razpise kakor tudi ogromno nekakšnih »vmesnih opravil«, od birokracije do nabave opreme, materialov itd. 
 
Vložek, ki ga podjetju damo in eksekucija ideje sta tista, ki prinašata rezultate, seveda v povezavi z dobro podjetniško idejo. To je zmagovalna kombinacija. 
 
 
Omenjeno temo si lahko preberete v knjigi (Z)NAJDI SE V PODJETNIŠTVU. Na povezavi, vam ponujamo dve poglavji BREZPLAČNO

 

Avtor: Robert Dvoršek

O avtorju:

Robert Dvoršek je podjetnik, računovodja, podjetniški in finančni svetovalec. Je lastnik in direktor uspešnega podjetja Agencija Znajdi se d.o.o., ustanovitelj in direktor Zavoda Znajdi se, samostojni podjetnik, predsednik več društev in združenj. V poslovnem svetu ima obilo izkušenj - 15 let dela v računovodstvu, 13 let vodenja samostojnega računovodskega servisa, vrsto let pa se ukvarja z davčnim in finančnim svetovanjem. S podjetništvom in lastno poslovno kariero je pričel leta 2007 z ustanovitvijo zasebnega zavoda, nadaljeval z razvojem računovodskega servisa kot samostojni podjetnik, kasneje pa kot d.o.o.. Pred vstopom v poslovni svet je že več kot 10 let aktivno deloval v vodstvih različnih organizacij, društev in klubov. Poleg univerzitetne izobrazbe ima opravljena različna neformalna izobraževanja in za seboj vodenje več kot 100 projektov. Vse svoje izkušnje in znanja je združil v svoji prvi knjigi (Z)najdi se v podjetništvu. 
 
Vir slike iz naslovnice: Photo edited by Canva 
Tags :