fbpx

TOP 3 ideje za zaslužek preko interneta

V časih, kakršne preživljamo, se ljudje večinoma zadržujemo doma. Tudi naše navade so se spremenile. Ste opazili, da več kupujete preko spleta? Pa tudi več prostega časa preživite na telefonu in brskate po različnih omrežjih. Verjetno ste tako naleteli tudi na ta članek, kajne?  Kaj pa če zgoraj našteto združite v eno in s tem tudi kaj zaslužite? 

 

Ker smo računovodstvo, ki je specializirano za spletna poslovanja (ste že slišali za našo Akademijo za splet ?), vam predstavljamo 3 top ideje, oziroma recimo raje kar prakse, ki prinašajo zaslužek preko spleta. Seveda pa ne pozabite na članek o tem Kako začeti z online podjetništvom, kjer so vse informacije zajete na enem mestu.  

 

1 OBLIKOVANJE, DESIGN

Imate talent in žilico za ustvarjanje, oblikovanje in podobne dejavnosti? Potem se boste zlahka znašli na kakšni spletni platformi, kjer boste lahko novoustanovljenemu podjetju ponudili idejo za logotip in slogan, ali pa morda postavili spletno stran. Morda potrebujejo nekoga, ki bi uredil Youtube video ali pa ustvaril oglas za Instagram. Največkrat obiskana stran, ko iščemo zgoraj opisanje sodelavce je Fiverr

Za več infomacij (iz prve roke) o poslovanju na Fiverr-u, nam je predsatvil podjetnik Matija Kolarič, ko smo ga gostili v podjetniškem intervjuju. Posnetek je na voljo na povezavi. Priporočamo ogled!

 

2 ROČNI IZDELKI

Vau, kakšne čudovite izdelke smo že opazili. Od nakita, do izdelkov iz lesa in papirja, različnih pripomočkov za vsakodnevno rabo. Tudi patentov. Ljudje imamo neskončno idej in raznih hobijev. Najlepše je, če lahko svoj hobi, nekaj kar imaš rad, obrneš v popoln biznis zate. Svoje sanje lahko uresničiš na Etsy-u. Prav tako priporočamo eBay in Amazon.

Več o tem, kako spreobrniti svoj hobi v pravi biznis, najdete na povezavi

 

3 PREVAJANJE IN LEKTORIRANJE

Obvladate tuj jezik? Potem ni problema. Prevajanje pa tudi različne tečaje lahko ponujate in izvajate online. Nič lažjega. Imate ustrezno izobrazbo? Hkrati lahko ponudite izobraževalne programe in izdate e-knjigo in ostale izobraževalne vsebinami. Za začetek lahko svojo srečo preizkusite na Translatorsbase ali Unbabel

 

Ne pozabite, da je za vsako prodajo preko spleta potrebno imeti registrirano dejavnost in poznati osnove prodaje preko spleta. Več o tem smo pisali v prejšnjem članku, ki ga najdete tukaj

 

 

Če bi se tudi vi radi lotili ONLINE PODJETNIŠTVA, vas vabimo, da se pridružite ostalim nadobudnim podjetnikom na webinarju: ONLINE PODJETNIŠTVO, ki bo potekal v četrtek, 30.9. s pričetkom ob 17. uri. Ne zamudite – EARLYBIRD CENE!

Če želite izvedeti ŠE VEČ – se nam pridružite v AKADEMIJI ZA SPLET na povezavi. Z vami delimo najpomembnejše novosti na področju zakonodaje in računovodstva na področju online podjetništva.

 

 

Avtor člankov: Robert Dvoršek 
Zapisala: Monika Golob
 

O avtorju:

Robert Dvoršek je podjetnik, računovodja, podjetniški in finančni svetovalec. Je lastnik in direktor uspešnega podjetja Agencija Znajdi se d.o.o., ustanovitelj in direktor Zavoda Znajdi se, samostojni podjetnik, predsednik več društev in združenj. V poslovnem svetu ima obilo izkušenj - 15 let dela v računovodstvu, 13 let vodenja samostojnega računovodskega servisa, vrsto let pa se ukvarja z davčnim in finančnim svetovanjem. S podjetništvom in lastno poslovno kariero je pričel leta 2007 z ustanovitvijo zasebnega zavoda, nadaljeval z razvojem računovodskega servisa kot samostojni podjetnik, kasneje pa kot d.o.o.. Pred vstopom v poslovni svet je že več kot 10 let aktivno deloval v vodstvih različnih organizacij, društev in klubov. Poleg univerzitetne izobrazbe ima opravljena različna neformalna izobraževanja in za seboj vodenje več kot 100 projektov. Vse svoje izkušnje in znanja je združil v svoji prvi knjigi (Z)najdi se v podjetništvu. 
 
Vir slike iz naslovnice: Photo edited by Canva 
 
 
 
 
 
 
Tags :