fbpx

Kako prilagoditi vaš kotiček v produktivno okolje

Kadar govorimo o delovnem okolju, to še ne pomeni, da je le-ta tudi produktiven. Če želimo doseči to, da smo v nekem okolju dejansko bolj produktivni, ga moramo prilagoditi tako, da bo ustrezal nam. Če se bomo sami dobro počutili, bili dobre voljo, boo dobili elan, ki bo zagnal našo produktivnost. Kako si pripraviti produktivno delovno okolje?

 

Ob vprašanjih: Kako bi ti?; Ti je všeč to tako?; Odprem okno – ali ti je premrzlo?; nas verjetno vse kar zmeri. V delovnem okolju, kjer se v enem prostoru nahajata dva ali več ljudi, je težko zagotoviti prostor, ki bo vsem naenkrat predstavljal optimalno delovno okolje za maksimalno produktivnost. Res pa je, da o delovnem okolju lahko govorimo tudi o pisalni mizi, ali tistem mizernem kotičku pisarne, ki je res vaš.

Da pa ne bo pomote, o delovnem okolje smo zgoraj govorili kot fizičnem prostoru, delovno okolje pa ne zajema zgolj to. Zajema vse dejavnike, ki bodisi pozitivno ali kako drugače vplivajo na našo delovno uspešnost in produktivnost. Tukaj govorimo tudi o medsebojnih odnosih, vplivih zasebnega življenja in podobno. Bomo pa danes fokus malenkost bolj namenili fizičnemu prostoru in vam predstavili 5 načinov, kako si svoje delovno okolje preoblikovati v produktivno delovno okolje.

 

1 OBVEZNA OPREMA: pisalo in papir

Ja, vedno ju imejte pri roki. Tako si boste nemudoma lahko pisali kaj pomembnega v povezavi s poslom, ime in priimek poštarja ali pa naslov pesmi, ki se ravno vrti na radiu – seveda, tudi glasba vpliva na vašo sproščenost in produktivnost.

 

2 VELIKO PIJTE

Imate radi kavo? Morda čaj? Ni pomembno, v svojo najljubšo skodelico si natočite svoj najljubši okus in uživajte v vsakem požirku. Seveda ne pozabiti na veliko vode, ki onemogoča hidracijo telesa.

 

3 IMEJTE SVOJ (NE)RED

Ste se že znašli kdaj v situaciji, ko ste se bolje znašli pri neredu kot redu? Ali se vam je zgodilo obratno? Torej poznate sebe in veste kaj vam bolj odgovarja. Nekateri ljudje v svoje delovno okolje vključujejo red, spet za druge govorimo o kreativnem neredu. Pomembno je, da se v redu počutite ob tem, ter da vas ne moti in ne ovira pri razmišljanju in fokusu za delo, ki ga opravljate.

 

4 NEKAJ ŽIVEGA

Ne razumeti narobe, nekaj živega en pomeni, da si v pisarno pripeljite slona – no, razen če vam povzroča totalno produktivnost, vendar rožo, zelenje, vir življenja in energije. Rastline dokazano čistijo zrak in prostor v katerem se nahajamo.

 

5 NEKAJ SAMO VAŠEGA

Slika ljubljenih oseb, motivacijski napis, najljubši lonček za svinčnike, skodelica iz Londona, kozarec od babice – torej tisto nekaj, kar je samo vašega. To vam vliva motivacija, prinaša lepe spomine in dodatno okrepi vašo motivacijo, brez katere ni produktivnosti.

 

Potrebujete več ZNANJAINFORMACIJODGOVOROV?

PRIJAVITE SE NA ČAKALNO LISTO

Izpolnite obrazec in obvestili vas bomo TAKOJ, ko bodo razpisane izobraževalne vsebine NA TEMATIKO tega članka.
Image

Kontaktni podatki

Uporaba podatkov

 

Zapisala: Monika Golob

Avtor člankov ZNAJDI SE akademije: Robert Dvoršek 

 

O avtorju:

Robert Dvoršek je podjetnik, računovodja, podjetniški in finančni svetovalec. Je lastnik in direktor uspešnega podjetja Agencija Znajdi se d.o.o., ustanovitelj in direktor Zavoda Znajdi se, samostojni podjetnik, predsednik več društev in združenj. V poslovnem svetu ima obilo izkušenj - 15 let dela v računovodstvu, 13 let vodenja samostojnega računovodskega servisa, vrsto let pa se ukvarja z davčnim in finančnim svetovanjem. S podjetništvom in lastno poslovno kariero je pričel leta 2007 z ustanovitvijo zasebnega zavoda, nadaljeval z razvojem računovodskega servisa kot samostojni podjetnik, kasneje pa kot d.o.o.. Pred vstopom v poslovni svet je že več kot 10 let aktivno deloval v vodstvih različnih organizacij, društev in klubov. Poleg univerzitetne izobrazbe ima opravljena različna neformalna izobraževanja in za seboj vodenje več kot 100 projektov. Vse svoje izkušnje in znanja je združil v svoji prvi knjigi (Z)najdi se v podjetništvu. 
 
Vir slike iz naslovnice: Photo edited by Canva 
 
 
 
 
 
 
Tags :