fbpx

Regres od l. 2019 dalje

Sprejeto je, da je neto znesek za regres za letni dopust od leta 2019 višji. do višine POVPREČNE PLAČE bo razbremenjen vseh davkov in prispevkov - to je do dobrih 1.700€ (l.2019). 
 
 
 

Kaj pomeni:

- minimalni regres, ki ga je dolžan delodajalec izplačati je še vedno določen na ravni minimalne plače v RS. To je  886,63€ za polni delovnik celo leto,
- od tega bo po novem VSE prejel delavec ("bruto = neto"),
- v primeru višjega kot je minimalno določen regres, pa bo prav tako do višine cca. 1.700€ regres brez davkov in prispevkov, torej znesek v celoti prejel delavec. 
 
Kako je bilo do vključno l.2018:
Do leta 2018 je bilo potrebno od regresa odvesti vsaj dohodnino - dokler je višina regresa znašala 70% povprečne plače v RS. nad tem zneskom je bilo potrebno plačati tudi prispevke. 
V praksi je to pomenilo pri minimalnem regresu, da je delavec od celotnih (primer 2018) 842€ bruto, prejel 638€, ostalo je bila dohodnina. 
 
Iz več vidikov je nova ureditev poleg razbremenitve stroškov dela, prinesla tudi možnost optimizacij za podjetnika. Kako čim bolje izkoristiti to in tudi ostale možnosti, pa lahko izveste v našem webinarju - 
Optimizacija dobička za podjetnike v 1 uri! Na njem bomo še dodatno obdelali temo, kako pa sploh še lahko podjetnik jadra med davčnimi čermi.
 
Avtor: Robert Dvoršek

O avtorju:

Robert Dvoršek je podjetnik, računovodja, podjetniški in finančni svetovalec. Je lastnik in direktor uspešnega podjetja Agencija Znajdi se d.o.o., ustanovitelj in direktor Zavoda Znajdi se, samostojni podjetnik, predsednik več društev in združenj. V poslovnem svetu ima obilo izkušenj - 14 let dela v računovodstvu, 12 let vodenja samostojnega računovodskega servisa, vrsto let pa se ukvarja z davčnim in finančnim svetovanjem.
S podjetništvom in lastno poslovno kariero je pričel leta 2007 z ustanovitvijo zasebnega zavoda, nadaljeval z razvojem računovodskega servisa kot samostojni podjetnik, kasneje pa kot d.o.o.. Pred vstopom v poslovni svet je že več kot 10 let aktivno deloval v vodstvih različnih organizacij, društev in klubov. Poleg univerzitetne izobrazbe ima opravljena različna neformalna izobraževanja in za seboj vodenje več kot 100 projektov.
Tags :