fbpx

Smo računovodstvo za spletne trgovine.Usposobljeni!Napredni!Prijazni!

Spletne trgovine pomenijo svobodo, kreativo, možnost uspeha!

Hitra postavitev, objava izdelkov in že se z nekaj kliki PRODAJA!

Posebnosti spletnih trgovin

Poslovanje prek spleta ni povsem enostavno - že pred začetkom je potrebno kar nekaj urediti. Iz administrativnega in računovodskega vidika je tudi nekaj izzivov in posebnosti, ki se jih morajo zavedati podjetniki.

Izdaja davčno potrjenih računov

Pri naročilih prek spleta in nato izvedbi posla gre pogosto za plačilo s karticami - to pomeni obveznost izstavitve davčno potrjenih računov.

Obvezne evidence in sistemi

Čeprav se zdijo začetki relatovno preprosti - pa je potrebno v ozadju zadev pravilno voditi. V primeru prodaje fizičnega blaga ali izdelkov so običajno potrebne tudi pravilne evidence, sistemi morajo delovati usklajeno...

Prodaja na daljavo

Če je vaš trg tudi izven meja slovenije, je potrebno upoštevati tudi pravila glede prodaje na daljavo - upoštevati določene zneskovne prage, ko so potrebna dodatna poročanja in davčni obračuni!

...in tu se vaše obveznosti še ne končajo!

Pri poslovanju s tujino morate pravilno upoštevati poslovanje po različnih državah. Prav taku morate imeti pravilen status-identifikacijo za DDV in ga od določenih zadev tudi obračunavati. 

Če imate veliko prodaj v EU pa se zadeve začnejo še bolj komplicirati – odpravili se bodo vrednostni pragi prodaje na daljavo, sprememba na področju obračunavanja DDV, obvezna vključitev v OSS (posebno unijsko ureditev) itd.

Imamo odlične REFERENCE!

ETSY računovodstvo priporočilo
ETSY računovodstvo priporočilo

Direkten kontakt

Pocukajte nas za rokav...

Resnično vam želimo veliko prodaje in uspeha in zato smo se kar specializirali za spletno prodajo. Zato lahko najbolj pomagamo pri vaših specifičnih izzivih - ker se na to zares spoznamo in imamo veliko praktičnih izkušenj.

Pišite namPokličite nas