fbpx

Smo računovodstvo za oglaševalske agencije in ustvarjalce.Usposobljeni!Napredni!Prijazni!

Oglaševalci, content creatorji, copywritetji, social-media managerji... dobrodošli!

Rastoč posel, sodelovanja, mreženja, influenserji ,kompenzacije, tuji podizvajalci - marsikaj pride s tem poslom!

Posebnosti sodobnih poslovnih modelov

Pogosto se začne kot normiran s.p., uporablja se nekaj spletnih orodij...relativno enostavno poslovanje. Potem pa on-boardaš nekaj dobrih strank, potrebno je dobiti dodatno pomoč, najbrž zunanje sodelavce, morda iz tujine... Obseg posla in prihodkov se veča - in s tem tud kompleksnost računovodstva!

Sodelovanje freelancerjev

Na neki točki najbrž ne delate vsega sami. Kdo vam pa potem pomaga? Drgi s.p.ji (gre za odvisna razmerja?), tuji freelancerji (preko portalov?) - vsaka od teh zadev zahteva posebno obravnavo!

Naročnine, storitve, aplikacije

Običajno je pri koriščenju storitev in spletnih naročnin potrebno upoštevati posebna pravila glede obdavčenja (DDV obrenjena davčna obveznost). Potrebno je pridobiti status atipičnega zavezanca, pravilno obračunati (in plačati) davke...

Novosti in hitre spremembe

Včeraj tekstopisci in prevajalci, danes AI in različna orodja. Online poslovanje in svet se spreminjata hitro - tudi iz računovodskega in davčnega vidika je treba temu slediti, odgovornost pa je vaša, podjetniki!

...in tu se vaše obveznosti še ne končajo!

Če poslujete s tujimi naročniki morate zopet posebej upoštevati pravila glede obračuna DDV, pravilnega upoštevanja njihovega (in vašega) statusa, poročanja (rekapitulacijska poročila) itd.

Če občasno ali pogosto od svojih naročnikov prejmete celo kakšne kompenzacije, promo izdelke itd. - tudi to je lahko vaš dohodek in ga je treba znati pravilno obravnavati. Kaj hitro lahko prikazujete prenizko davčno osnovo in ste v prekršku.

Imamo odlične REFERENCE!

ETSY računovodstvo priporočilo

Direkten kontakt

Pocukajte nas za rokav...

Resnično vam želimo veliko posla in uspeha in zato smo se kar specializirali za dejavnost oglaševalskih agencij. Tako lahko najbolj pomagamo pri vaših specifičnih izzivih - ker se na to zares spoznamo in imamo veliko praktičnih izkušenj.

Pišite namPokličite nas