fbpx

Tema meseca januarja: NOV ZAČETEK IN NOVOLETNE ZAOBLJUBE

Pa smo na začetku. Ne zgolj novega leta, temveč tudi na začetku izpolnjevanja novoletnih zaobljub. Od klasičnih: »Izgubil-a bom kilograme, začel-a bom telovaditi, opustil-a bom kajenje, v službi bom napredoval-a« in podobno, do tistih, ki nam lahko spremenijo življenje. In ne samo v letošnjem letu 2021, temveč za zmeraj.

 

 

V sklopu ZNAJDI SE akademije vam, kot že omenjeno, vsak mesec predstavimo Temo meseca. Gre za nabor člankov, analiz in predstavitev, ki podrobneje predstavijo temo. Meseca januarja bomo govorili o Novem začetku in novoletnih zaobljubah. In ne, to ni še ena spletna stran, kjer vas bomo spodbujali, da uresničite vse zaobljube, temveč jo sprejmite kot prakso in izkušnjo, katero prehodijo vsi podjetniki.

Si se na tej točki že našel-a? Spregovorili bomo o tem, kako stopiti v posel, zakaj se odločiti za podjetništvo in zakaj je podjetništvo lahko ena izmed zelo pomembnih zaobljub, ki ste si jih zadali.

Ko se posameznik odloči, da bo stopil na samostojno podjetniško pot, se na nek način odloči za novo življenje. V teh ekstremnih časih, skozi katere trenutno plovemo, pa je potrebno še posebej poudariti to, da govorimo bodisi o poslovni priložnosti, ki jo želite graditi iz hobija, bodisi o tisti, ki je nuja, da preživite sebe ali družino. Vsak, ki stopi na podjetniško pot stopi z elanom in zagonom, potrebna pa je trezna glava, ki sliko vidi celostno in realno. Za vas imamo nalogo. Preden članek preberete do konca si na prazen list papirja zapišite:

  • Glavne misli ob začetku prebiranja članka, vezane na poslovno odločitev,
  • Kaj je glavna stvar h kateri strmite v življenju,
  • Kaj so glavne stvari, katere želite početi v življenju,
  • Kaj bi morali početi, da bi sami sebi rekli: »To je to!«,
  • In kako je, celostno gledano, s tem povezana vaša poslovna ideja.

 

Ni večje škode kot to, da ljudje zapravljajo svoj čas in življenja s tem, da delajo stvari, ki jih nočejo delati, da se ne počutijo dobro v svojih poslovnih vlogah in, da jih naloge ne izpopolnjujejo. To ima velik vpliv na vsa področja življenja in sreče. Tudi sama odločitev za podjetništvo še ne pomeni, da vam bo prinašala to zadovoljstvo. Zato je pomembno, da si kot podjetniki zastavite še dodatno vprašanje – Kaj so moje unikatne sposobnosti – tisto, v čemer ste boljši od drugih.

Zato, dragi (bodoči) podjetniki, bodite iskreni in odprti za takšna vprašanja, pustite si sanjati in dovoliti biti nerealni, vselej pa bodite do sebe odkriti in iskreni.

 

Omenjeno temo si lahko preberete v knjigi (Z)NAJDI SE V PODJETNIŠTVU. Na povezavi, vam ponujamo dve poglavji BREZPLAČNO

 

Več sledi v nadaljevanju.

 

Avtor: Robert Dvoršek

O avtorju:

Robert Dvoršek je podjetnik, računovodja, podjetniški in finančni svetovalec. Je lastnik in direktor uspešnega podjetja Agencija Znajdi se d.o.o., ustanovitelj in direktor Zavoda Znajdi se, samostojni podjetnik, predsednik več društev in združenj. V poslovnem svetu ima obilo izkušenj - 15 let dela v računovodstvu, 13 let vodenja samostojnega računovodskega servisa, vrsto let pa se ukvarja z davčnim in finančnim svetovanjem. S podjetništvom in lastno poslovno kariero je pričel leta 2007 z ustanovitvijo zasebnega zavoda, nadaljeval z razvojem računovodskega servisa kot samostojni podjetnik, kasneje pa kot d.o.o.. Pred vstopom v poslovni svet je že več kot 10 let aktivno deloval v vodstvih različnih organizacij, društev in klubov. Poleg univerzitetne izobrazbe ima opravljena različna neformalna izobraževanja in za seboj vodenje več kot 100 projektov. 
 
Vir slike iz naslovnice: Photo by Akademija ZNAJDI SE 
Tags :